Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: PRO:are kollade användandet av cykelhjälmar i Hudik

Under tre morgontimmar i maj utförde Hans Gröning och Lars Norlander, PRO Hudiksvall, mätningar av användning av cykelhjälmar.

Vid låg- och mellanstadiet på Östra skolan var resultatet väldigt positivt. Omkring 95% av de som kom på cykel använde hjälm. Eleverna på högstadiet var däremot otroligt dåliga på att använda cykelhjälmar, cirka 10 %. Frågan är om barnen blir mindre värda när de blir äldre eller gör dom som dom vill?

Även vid Trädgårdsgatan som går förbi Guldsmeden mättes alla cyklister och mopedister en morgon i maj. Bland mopedisterna var det 100% som använde hjälm medan cyklisterna inte kom upp i 40 %.

Mätningarna görs på uppdrag av NTF (Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande) och PRO i Hudiksvall utför dessa mätningar vid vissa tidpunkter regelbundet varje år.

Hans Gröning och Lars Norlander

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel