Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: PRO:are i Kilafors fick lära sig om patientnämnden

Tur att almanackan visade den 19:e så att man kunde glädjas åt nya pengar i form av pension, för man gruvade sig för att gå ut denna gråa, dystra, regniga tisdag, men trots vädret hade ändå 93 personer letat sig till Lilltjära Bygård där PRO Kilafors hade sin månadsträff.

Redan i entrén blev man på gott humör för där välkomnades vi av två solstrålar. Värdinnorna Tina och Inga var dagen till ära klädda i solgul dress och inifrån lokalen hördes musik som lockade till dans. Det var vår eminenta orkester som underhöll innan programstart.

Ordförande Inga Strömberg hade en del meddelanden att rapportera. Fem nya medlemmar hälsades välkomna.

Eva Lucchesi och Sigrid Bolkéus informerade om resor. Ulf Torstensson informerade om studiecirklar, och sedan avklarades budgetförhandlingarna i snabbt tempo.

Sång- och musikgruppen tog plats på scen, ibland undrar man om scengolvet håller för hela ensemblen, i alla fall så sjöng de tre fina låtar: Höstvisa, blinkar blå och blir du min.

Håkan-gruppen hade slitit och skurit med korvar och grönsaker till en helt underbar korvgryta, vilken belönades med en applåd.

Så var det dags för gästföreläsare Anna-Lena Tynong från patientnämnden Region Gävleborg. Fyra personer jobbar på patientnämnden som är en oberoende verksamhet, en medlare, mellan patienten och själva vården. Har man synpunkter och klagomål på vården kan man vända sig till patientnämnden. Verksamheten omfattar även klagomål på folktandvården. Patientnämnden behandlar cirka 1100 – 1500 fall per år. Om man skadas i vården kan man få ersättning genom en patientförsäkring.

Kaffe och chokladrutor innan dragning på stora lotteriet och månadslotteriet där massor av hembakat lottades ut. Inga Hellsten, som dagen till ära fyllde år, kammade nog hem de flesta vinsterna.

Birgitta Boström

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel