Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: PRO:are i Hudiksvall har tränat sig i stavgång

En grupp PRO-medlemmar har samlats utanför Glysis en gång i veckan för att lära sig att gå med stavar. Birgitta Lönnberg har varit ledare.

Birgitta Lönnberg har sett till så att deltagarna först fått introduktion i hur man går och vad man bör tänka på. Sedan gruppen gjort uppvärmningen har turen gått runt Lillfjärden.

Med jämna mellanrum har Birgitta lärt ut nya övningar för att få en bra kroppshållning samt för att eliminera träningsvärk. Extra övningar gjordes för att stärka balansen. Underlaget på rundan har varit både grovgrus och asfalt vilket medfört att stavgången har behövt anpassas till underlaget. Tempot har varierat och när gruppen återsamlats har alla varit lite svettiga och framför allt nöjda med turen.

Den 2 september avslutades stavkursen och alla kände sig förberedda på att gå med stavar vid kommande promenader och framför allt när snön kommer.

– Stavarna kommer att bli mina extraben framöver, sa en av deltagarna.

Birgitta tackades med lotter och om det finns fler intresserade så lovade hon att gå stavgång med fler mindre grupper i höst.

Gå-bingo intresset håller i sig och fortsätter hela september. Onsdagspromenaderna på Öster har fått fler deltagare och en ny promenadledare. Fredagsgruppen tar sig fram på olika vägar numera men återgår med jämna mellanrum till strandpromenaden och strövområdet. Boulen rullar på med många intresserade och nu har RPG också börjat spela boule på fredagar vilket är mycket positivt. Boulespelandet passar så många.

Maj-Britt Norlander, PRO Hudiksvall

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel