Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: PRO:are från Ljusdal åkte på höstresa

PRO Ljusdal åkte den 19 september på bussresa till Härjedalen.

Vi hämtades av buss 8.30. Färden gick västerut genom de branddrabbade delarna runt Kårböle. Första stoppet var i Åsarna där det var beställt kaffe med smörgås på Ski Center. Det smakade bra och det var skönt att sträcka på benen efter dryga timmen i bussen.

Under resans gång delade Barbro ut en klurig frågesport om Sverige att fundera på och Kjell försåg oss med godis att tugga på. Vår chaufför Thorbjörn som varit i dessa trakter många gånger kunde berätta om olika saker om platserna han kände till.

Resan fortsatte mot det vackra Klövsjö där stoppet var vid kyrkan som ligger med utsikt över dalgången. En dam tog emot oss inne i kyrkan och berättade för oss om dess historia. Bland annat fick vi veta att kyrkklockorna rings manuellt, väldigt ovanligt i dag. Vi fick även följa med upp i tornet och blev förevisade hur det går till att ringa manuellt.

Storhogna hotell blev nästa stopp där en god lunch väntade oss. Vi stannade där drygt två timmar så den som ville kunde ta en promenad i omgivningarna. Tyvärr hade solen gömt sig denna dag så det var kyliga vindar och man måste vara varmt klädd för att vara ute.

Ett kaffestopp gjordes vid Lassekrog på hemresan. Vi var åter i Ljusdal vid 17 tiden och var riktigt nöjda med en trevligt genomförd resa.

Kerstin Nilsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel