Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: PRO anordnade med kulturkafé – i två föreställningar

PRO Hudiksvall inledde höstens kaféverksamhet med kulturkafé i två föreställningar på Rogsta hembygdsgård. På eftermiddagen den 25 augusti i ett soligt och varmt augustiväder fick 43 + 43 medlemmar ta del av gruppen Gubbröras underhållning.

De fem spelande och sjungande grabbarna i Gubbröra framförde låten om fläskkottletten, hambolåten om Kalvsjön, mopeden brum brum och många andra sånger. Det blev även ett potpurri på kända svenska låtar, varvat med mer eller mindre fräcka historier om matlusten och pengar. Dragspelaren framförde ”Drömmen om Elin” och då passade publiken på att sjunga med.

Under kaffepausen med ”gofika” informerade föreningens reseledare och ordförande om höstens program. Därefter återupptogs underhållningen av Gubbröragänget och eftersom det var två framträdanden blev det även två avtackningar med varma applåder.

Det blev en fantastiskt härlig augustiafton utomhus i tältet på hembygdsgården och ett nytt sätt att hålla kafémöte som kanske kan bli en tradition kommande år.

Maj-Britt Norlander, PRO Hudiksvall

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel