Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Premiärvisning på Ljusne Bruksmuseum

Ljusne Bruksmuseum hade på valborgsmässoafton premiärvisning av utställningen ”En kavalkad i ord och bild under Olle Myhrmans tid”.

Få idrottsmän har upplevt så mycket som Olle Myhrman gjorde under sin idrottskarriär. Han började sin aktiva karriär under 1940-talet som målvakt i Ljusne AIK:s berömda cuplag. Han var med och vann mot Norrköping med 2-0 när LAIK invigde Ljusneborg en midsommarhelg 1941. Senare blev han också målvakt i ishockey i Ljusne HC.

Olle Myhrman var målvaktstränare för Tre Kronor under en period och var även aktiv inom förbundets Tekniska kommitté. Tillsammans med vännen och kollegan Olle Nykvist bildade Olle Myhrman det ledande domarteamet i landet.

Olle Myhrman brann för sin idrott och för sina föreningar Ljusne AIK och Söderhamn/Ljusne HC, in i det sista. Olle Myhrman blev 90 år.

Premiärvisningen på valborgsmässoafton hade ett 20-tal besökare.

Bengt Göran Källman

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel