Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Populär cykelbytardag i Hudiksvall

Mer än hundra personer stod, lördagen den 23 april, och köade på trottoaren utanför Hudiksvalls Baptistkyrka inför årets cykelbytardag.

Inne på gården väntar ett nittiotal inlämnade cyklar uppradade på kyrkans innergård för att hitta nya ägare. Det är en förväntansfull stämning när bandet klipps för öppning exakt klockan elva och åtskilliga hugade spekulanter snabbar sig in för att hitta just sin cykel. Här finns begagnade cyklar i alla möjliga prisklasser, märken och skick – en del för några hundra kronor, men även några dyrgripar, likväl som 20-kronors renoveringsobjekt.

– Allt säljs i befintligt skick och det är säljaren som sätter priset, varav 80 procent går till säljaren och 20 procent går till Baptistkyrkans barn- och ungdomsarbete, kommenterar Staffan Lindvall, som ansvarar för cykelbytardagen.

Det har blivit en tradition för Hudiksvalls Baptistförsamling att varje vår, någonstans vid månadsskiftet april-maj, ha en lördag då privatpersoner kan sälja och köpa begagnade cyklar. Och trots det ostabila vädret blev även årets cykelbytardag en succé, igen.

– Cykelbytardagen är ett positivt sätt att hjälpa både säljare och köpare av cyklar, sen är det ju också värdefullt då vi genom detta får ett tillskott till det arbete vi bedriver bland barn och ungdomar och som vi känner är så viktigt, säger Seth Nilsson, barn – och ungdomsledare i församlingen.

Vädret till trots trillade det in köpare även efter den inledande rusningen och totalt kom hundratals personer under de två timmar som cykelförsäljningen hölls öppen.

Berith Nilsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel