Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Pingisutbyte i länet – SPM anordnade triangelkamp

Söderhamns Pensionärers Motionsförening (SPM) anordnade en triangelkamp i bordtennis för seniorer. Deltagarna kom från Sandviken, Gävle och Söderhamn.

Söderhamn ställde upp med 2 lag och Gävle respektive Sandviken kom med var sitt lag. Varje lag bestod av 10 spelare, total 39 manliga och en kvinnlig deltagare. Finalen vanns av Söderhamn lag 1 som besegrade Gävle med 15-10 i matcher. Tredjepriset togs av Sandviken som vann över Söderhamn lag 2 i bronsmatchen.Totalt spelades 100 matcher under eftermiddagen, som avslutades med att alla deltagare gästade Idrottshallen för att se Pingisligamatchen mellan SUIF-ESLÖV.

Gävle och Söderhamn har under några år mött varandra i en lagmatch bestående av 20 spelare och där hemmaplanerna har haft stor betydelse. Nästa utbyte blir den 21 jan då Gävle gästar Söderhamn för 2020 års match.

Bordtennis är en bra sport för pensionärer. Den övar upp koordinationsförmågan och ger ett bra motionsutbyte påpekar Tommy Carlsson en av arrangörerna. Vi tränar 2 ggr i veckan i Pingishallen. Vi är ett 20 tal som tränar regelbundet men vi har vi plats för fler. Lennart Andersson inflikar att ett träningspass på 1 timma omfattar c:a 6000-8000 steg, vilket motsvarar en promenad på 6-8 km. Vi ser gärna att fler damer kommer och prövar på.

Läsartext/Lennart Andersson

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel