Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Pierre cyklar för mäns hälsa – samlat in totalt 600 000 kr till cancerforskning

Leksandsbon Pierre Mörck har ett hjärta som klappar för välgörenhet och att bidra till en bättre värld. Det är en av drivkrafterna bakom hans senaste projekt - en cykeltur från Boden till Trelleborg. På tisdagen rullade han i Bollnäs efter den femte etappen.

– Genom det här hoppas jag kunna sätta mer ljus på Movemberutmaningen som syftar till inspirera till ett mer aktivt och hälsosamt liv, säger Pierre Mörck. Drivkraften kommer från att Pierre själv förlorade sina pappa som liten och hoppas locka fler till mer medvetna val. Det är inte första gången som Movemberutmaningen genomförs, Pierre har tidigare simmat sträckan Rättvik-Leksand.

Movember är en global välgörenhetsorganisation med målet att hjälpa män att leva lyckligare, hälsosammare och längre liv.

Hittills har Pierre samlat in cirka 600 000 som gått till cancerforskning och olika aktiviteter och satsningar för hälsa och fysisk aktivitet. Detta har gjorts tillsammans med föreningen Round Table Sverige.

Men handen på hjärtat - är det värt timmar och åter timmar på cykel för att försöka fånga allmänhetens intresse för mäns hälsa?

– Det är klart att det gör ont. Men syftet stärker och alla har inte ens möjligheten att göra något liknande. Då får man tänka på det.

Men även om han tycker att det är värt en öm rumpa och stumma ben, så är det inte helt lätt att vara ifrån familjen därhemma.

- Jag har två små där hemma, att lämna dem i flera dagar är det tuffaste. Men det är också en drivkraft, ingen ska behöva vara utan sin pappa och då måste vi sätta fokus på det här, säger Pierre Mörck.

Efter en övernattning hos en vän i Söräng kommer Pierre Mörck under onsdagen ta nästa etapp, hem till Leksand där familjen sedan hakar på som följebil på den fortsatta vägen mot Trelleborg.

De insamlade pengarna går till forskning och att stötta program kring cancer, mental ohälsa och fysisk inaktivitet.

Sofia Rohlin

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel