Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Pallplatser för Suif:s-ungdomar i Riksettan

Sverigefinalen i Rikstian avgjordes i helgen i Kungsbacka. Rikstian som ersatt Top 12 är en krävande tävling där tio spelare i sex ungdomsklasser, flickor och pojkar 13, flickor och pojkar 15, dam- och herrjuniorer 17/20 möts alla mot alla.

Det blev tre pallplatser för suif-spelare men i tre olika klasser. Överst på pallen i Herrjuniorer 17/20 klev Casper Strindberg som spelar i suif:s superettanlag. Ida Hellström kom tvåa i klassen Flickor 15 och en av Sveriges bästa kadettspelare,

Dennis Larsson, fick kliva upp som trea i klassen Pojkar 15. Casper som var bäst i kvalspelet, alla mot alla, vann över Ängbys Oscar Danielsson med 4-1 i set i finalen. Han var illa ute i semifinalen mot IFK Lunds Hugo Thörngren. Vände underläge med 2-3 i set till matchseger med 4-3. Starkt! 15-årige Ida Hellström hade en kanonhelg.

En andraplats i kvalspelet blev även en andraplats till slut. Favoriten Leah Tveit-Muskantor, Linne/Partille PK, blev för tuff i finalen. I semifinalen vände Ida ett underläge med 0-3 i set till en skön seger med 4-3 över Hedda Husrem, Töreboda BTK. I klassen pojkar 15 blev det en fin tredjeplats för Dennis Larsson. Dennis förlorade semifinalen mot den slutlige segraren Alve Sjövold från Ängbys SK. En spelare han vann med 3-1 över i kvalet. Nu blev det förlust med 0-4 och spel om platserna 3 o 4. Här hittade Dennis tillbaka till sitt spel och vann över Karl Bramfors, Horreds BTK, med 4-2. Edward Wesshagen och Daniel Lindsö som inte nådde pallen i HJ17/20 gjorde också föredömliga insatser.

Bägge nådde slutspelet men förlorade sina respektive kvartsfinaler och fick dessutom mötas om platsen 5-6. Edward som är ett år äldre, lyckades bäst och vann med 4-2. Rikstian är en fysisk och tålamodskrävande tävling som är bra matchträning för alla dessa träningsvilliga ungdomar. Suif:s Pingisligacoach Fredrik Lundquist ska också nämnas då han på egen hand hjälpte ungdomarna med både coachning och transport.

Anders Eriksson/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel