Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Paddling på nyårsdagen

Leif Strandberg skriver om en hoppfull nyårsdag med kajakpaddling.

Nyårsdagen var hoppfull. Plusgrader. Spegelblankt hav. Inga stormar. Bara lugn och ro. Vad passar då bättre än att ta sig en kajaktur på denna isfria vinterarena? Carina Säker, Tomas Hallgren, Annica Johansson-Hansson, Kjell Hansson och Leif Strandberg – från Söderhamnspaddlarna – kunde inte komma på något bättre. Därför paddlade de ut från Åsbacka gamla båthamn ut på det stilla vattnet, rundade Branthäll, där havet hävde sig i tunga dyningar från förra året, och rastade vid sandstranden på nämnda ö. Vi mötte tre svanar, några knipor och många kajor. Men ingen havsörn denna gång. De kanske har bytt jaktmarker nu när skarven har vinterlov.

Skärgården är verkligen vacker även vintertid. Och kajaken gör det möjligt att vistas där. Lägg i kajaken och ta en liten tur. Men, förstås, vattnet är kallt, ta inga risker! Paddla med förstånd (och rätt utrustning). Paddla med erfaren kamrat.

Leif Strandberg

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel