Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Österligan samlade storpublik i Ljusne-parken

Den här sommaren liknar ingen annan sommar, det är tråkigt med isolering och pandemin som vi inte ser något slut på. Men en sak har inte förändrats: liksom fyra tidigare somrar kom Österligan till Ljusne-parken även i år.

Vi i Ljusne Volontärer kontaktade Österligan och frågade snällt "Kan ni – och vågar ni komma till Ljusne och spela?

"Ja!", blev svaret efter bara några timmar.

De blev en väldigt lyckad eftermiddag. Det är alltid svårt att veta hur många som kommer, men vi hade bakat och bryggt kaffe och trodde det skulle räcka. Men vi fick länsa våra egna frysar och åka till PRO-lokalen för att brygga mera kaffe.

Men så roligt för oss! Nu blev det lite trevligt, många fick möjlighet att träffa bekanta. Nöjda och glada gick många hem efter nästan två timmars sång och musik av spelglada Österligan.

Den här eftermiddagen kunde vi för en stund glömma tråkiga nyheterna om explosioner i Libanon och skjutningar i svenska städer. Och vi var rätt bra på att komma ihåg att hålla avstånd till varandra.

Ordet "samarbete" ska vi värna om. Det finns på många platser och i torsdags såg vi det tydligt i Ljusne.

Mary Holm

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel