Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Östen Eriksson och Draupner tillbaka på scenen i Vallsta igen

För tredje gången besökte Östen Eriksson Vallsta, för att tillsammans med musikgruppen Draupner bjuda på musik. Och det blev en helfestlig söndagseftermiddag.

När Östen inbjöds första gången av Draupner, fick många vända i dörren eftersom det var fullsatt redan en halv timme före föreställningen. Därför arrangerades ytterligare en föreställning, som i stort sett blev lika . Därmed har 250 besökare räknats in.

Publiken bjöds på folkmusik, country och Östen Erikssons favoritkompositör, skådespelaren Allan Edvalls jordnära visor.

– Allan Edvall är en av mina favoriter. Honom tolkar jag gärna, berättade Östen.

Att Draupner väljer Hofvet i Vallsta för sin musikprogram ”Draupner möter…” beror på riksspelmannen Görgen Antonsson, en av tre musiker i Draupner.

– Jag är från Utomskogen (Mörtsjö) och gjorde mina första spelningar på Hofvet i Vallsta, som då var templarlokal, redan i tioårsåldern, säger den prisbelönte riksspelmannen.

Och han fortsätter att arrangera musikträffar i Vallsta. Närmast på tur står en julkonsert tillsammans med inbjudna Pelle Engman.

Bosse Johansson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel