Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Orienterings-DM avgjordes i helgen

Två DM-tävlingar för landskapets orienterare avgjordes i helgen. Denna gång i norrhälsingland med Hudiksvalls OK och Forsa OK som arrangörer. På lördagen var det Lång-DM som klarades av med start och mål vid Hedestugan.

Och på söndagen var det dags för stafetterna med start och mål i Trogsta. Gråväder präglade de båda tävlingsdagarna och särskilt på lördagen prövades deltagarna i hällande regn och hala berghällar. I damklassen bev det dubbelt Alfta i topp genom Ellen Davidsson och Elin Kindlundh.

Motsvarande dubbelseger i herrklassen blev det för Söderhamnsbröderna David och Martin Sundström. Utanför DM-tävlingarna var dock Jnnie Hagård från Pan i Skåne och Kent Olsson från Södertälje snabbast i respektive klasser. Ungdomsklasserna dominerades av hemmaklubben Hudiksvalls OK och Alfta ÖSA OK med två respektive tre segrar.

Vid lördagens stafetter i Forsa var det också dominans av hemmaklubben i de något tunna startfälten. Både i H 17 och D 17 var det Forsalag i topp. Endast Söderhamns OK bjöd upp till kamp och i herrklassen skilde endast några minuter mellan segrande Forsa OK och Söderhamn efter nära tre timmars orienterande.

En populär nyhet vid stafetten var klassen Stor och liten med 10-talet lag på startlinjen. Här kunde även riktigt unga löpare vara med under överinseende av vuxen följeslagare. En trevligt sätt att pröva på tävling i något lättsammare form.

LÄSARTEXT: Sven Bergström Trolin

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel