Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Orienterare passade på att träna i snöfri skog

Den gröna vintern utan snö och kyla lockar ut orienterarna att träna i snöfria marker. På söndagen samlades ett 20-tal orienterare från Forsa och Ljusdal till träningsorientering på Josefsberg mellan Norrbo och Näsviken.

Annons

- Det är som att springa en sen höstdag med klar luft och en blandning av härligt mjuk mossa och snabblöpta hällar i den här fina terrängen, noterade Johan Nyman när han sprungit sin bana.

Per Åke Bladh hade komponerat tre olika banor och särskilt den längsta på över 7 km var rejält krävande. Robert Petersson och Henrik Trolin hade en hård uppgörelse om vem som var snabbast in till målet i Långby.

- Visst är det tråkigt att snön dröjer, men det är ju fint att vi kan träna i snöfria marker och komma bättre förberedda när vårsäsongen drar igång i april och maj, konstaterade Per Åke, samtidigt som han skötte tidtagning och och gjorde sig redo att springa ut och plocka in alla dagens kontroller.

Sven Bergström Trolin

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel