Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Opera i världsklass på Logen i Berga Brystuga

– Att höra lysande operamusik av proffs på en loge i Berga, Söderala känns både overkligt och magiskt. Det konstaterade en av besökarna på Operafrukosten på Logen i Berga på lördagsförmiddagen.

En annan fyllde på med att säga:

– Det var storslaget, finstämt, humoristiskt och innerligt.

Uppenbarligen hade operaduon Divine, bestående av operastjärnorna Caroline Gentele och Gabriella Lambert-Olsson, lyckats med sina ambitioner.

De sjunger ofta på de stora scenerna och med de stora orkestrarna i exempelvis Wien, New York, Nobelprismiddagen, Berwaldhallen för att ta några få exempel. Men de gillar också att sjunga i mindre sammanhang där de kommer riktigt nära publiken.

– Vi vill sprida opera till alla var de än befinner sig, vi vill smitta folk med opera, sade Gabriella Gentele strax före konserten.

Och Divine lyckades verkligen med den ambitionen.

Duon uppträdde i glamorösa aftonklänningar och sparade inte in på antal klädbyten. I programmet hade duon samlat många av operavärldens örhängen och presenterade dem med skicklighet och humor till det elegant förinspelade kompet.

Naturligtvis fanns Puccini med på repertoaren, med bland annat den sköna Nessun dorma, liksom Mozarts Aria Nattens drottning ur Trollflöjten och Schuberts Ave Maria, bara för att nämna några operapärlor som duon framförde.

Divine drog sig heller inte för att sjunga Jussi Björlings paradnummer Till havs, till publikens stora förtjusning, innan duon avslutade med Francesco Sartoris Time to say goodbye.

Fast riktigt goodbye var det ändå inte.

Efter långa stående ovationer, så bjöd Divine in publiken i en maffig avslutning. Det blev allsång i den välkända O sole mio.

– Många av er kan säkert texten och ni som inte kan den italienska texten kan sjunga på svenska, raj, raj sade Gabriella Lambert-Olsson.

Och det blev en häftig allsång när alla i den fullbokade Logen fick agera operasångare för några korta gyllene ögonblick.

Anders Eklund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel