Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Önskekonsert med bredd i Ljusdals kyrka

I söndagskväll, den 29 maj, anordnades en önskekonsert i Ljusdals kyrka.

De båda kyrkomusikerna Masako Karlsson och Anneli Aspengren Sköld har bett konsertbesökarna att önska stycken de vill höra – och det var en stor blandning på önskemålen – allt från avancerade orgelstycken av bl a Philip Glass till Disneylåtar på orgel.

Den stora delen av programmet framfördes på orgel, men också pianostycken så som den romantiskt klingande ”Aftonklockor” och ”Nocturne för vänster hand” av Skrjabin var önskade stycken. I det sistnämnda stycket imponerade Masako Karlsson stort på publiken med sitt virtuosa framförande av stycket skrivet för vänster hand, men som låter som om man använder minst två händer!

Publiken hade också önskat sånger och Mattias Olofsson var en av kvällens solister som drog ner stora applåder med ”Stad i ljus” och ”The prayer” i duett med Anneli. På trumpet medverkade Lars Karlsson i ”Gotländsk sommarnatt” tillsammans med sin hustru Masako på piano.

Det var en entusiastisk publik som lämnade kyrkan efter att ha fått höra många av sina önskestycken och det uttrycktes förhoppningar om liknande konserter framöver då det fortfarande finns många önskemål kvar.

Anneli Aspengren Sköld

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel