Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Odd Fellow delade ut penninggåvor till både lokal och internationell välgörenhet

Nattvandrarna i Iggesund kan nästa år fira tioårsjubileum. Nu har Odd Fellow Ordern 46 Vallia i Hudiksvall uppmärksammat jubileet och delat ut en penninggåva på 4 000 kronor.

Pengarna överlämnades till Malin Danielsson och Ann-Katrin Sundin vid en ceremoni i samband med en brödralunch på Odd Fellow.

– Vi har inga intäkter så den här gåvan betyder mycket för oss. Pengarna går till den här viktiga verksamheten. Nu kan vi bland annat bjuda ungdomarna på hamburgare och godis. Vi hoppas också kunna arrangera någon resa för våra ordningsamma ungdomar vi blivit så bra bekanta med under de här åren vi ställt upp som nattvandrare, sa Ann-Katrin Sundin och Malin Danielsson.

Ann-Katrin och Malin berättade också att den här speciella verksamheten ute på samhället blivit väldigt uppskattad. De gula jackorna har under årens lopp alltid synts runt omkring i centrala Iggesund. I ur som skur och kunnat hjälpt många ungdomar som av olika anledningar varit i behov av hjälp och stöd. Och det tack vare de nattvandrare som ställer upp helt ideellt.

En penninggåva på 3 000 kronor gick också till diakonen Monika Andersen som representerade diakonin inom Hudiksvallsbygdens församling i svenska kyrkan.

Diakon Monika Andersen var väldigt tacksam för den här penninggåvan.

– Pengarna går till vår familjeverksamhet till julen. Det finns så mycket elände i samhället och problemen märks särskilt i juletider. Vi vill så gärna försöka göra julen lite bättre, lite lättare och lite roligare för våra medmänniskor, sa Monika Andersen.

Vid samma tillfälle fick också Situation Baltikum ta emot 3 000 kronor för sitt framgångsrika ungdomsarbete i främst Lettland. Det var en strålande glad Josefine Sundberg som tog emot gåvan. Hon berättade om det framgångsrika arbetet med ungdomsprojektet som pågår i Lettland.

– Vi jobbar nu som bäst med det vi kallar för växthusprojektet. Vi har byggt ett mindre och ett större växthus och verksamheten börjar nu likna en svensk handelsträdgård. Dessutom lär vi upp en grupp ungdomar att själva sköta sina odlingar. En framgångsfaktor är också att vi har fått väldigt fin kontakt med många föräldrar. Jag kan lova att den här gåvan blir till stor glädje för många ungdomar som är engagerade i det här stora projekten, betonade Josefine Sundberg.

Hans Wandér

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel