Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Nytt banrekord när Borgarloppet avgjordes

För tredje året i rad arrangerades i lördags Borgarloppet i Näsviken. Över 100 deltagare fanns på plats för att ta sig an den 23 kilometer långa Borgarleden.

Ett 20-tal valde vandringsmodellen medan övriga sprang sträckan i stafettlag eller hela sträckan på egen hand. Snabbast av alla var Rickard Svensson från Västerås som med tiden en timme och 43 minuter satte nytt banrekord på den krävande banan. I damklassen segrade Zara Lundgren, Nordanstig, på en timme och 58 minuter.

Borgarloppet går längs Borgarleden och startar vid skidstadion i Näsviken. Banan går en vid sväng över Finntjärnsberget och sedan ner mot Överby och Långby för att sedan svänga ner mot södra Dellen vid Kråkholm. Den avslutande milen längs Dellens strand är också den mest krävande med klättringar på Borgarberget, Västergårdsberget och Tutberget.

Det är Forsa OK som sköter om Borgarleden och som också arrangerar vandring och löpartävling. Efter allt regnande den senaste veckan var det ovanligt blött längs banan och inte heller lördagen bjöd på annat än gråväder. Trots detta var det mycket gott humör bland deltagarna som trötta men nöjda efter målgång berömde arrangemanget och bansträckningen.

(LÄSARTEXT)