Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Ny ordförande vald vid årsmöte i Rengsjö hembygdsförening

Coronaåret 2020 har präglat Rengsjö Hembygdsförening, liksom de flesta andra föreningsverksamheter i vårt land. Alla våra fester fick ställas in: Midsommarfest, Hembygdsfest och Julkul i Västerby.

Av detta skäl har inkomsterna sjunkit rejält, och för första gången på många år gick föreningen med förlust. Bland aktiviteter som kunde hållas igång var barnverksamheten Gammelmormors och Norrgårdens Café. I vävstugan har flitiga damer vävt hela året och i bagarstugan bakades bröd under sommaren. Löpande underhåll av de många byggnaderna har också kunnat göras. De viktigaste inkomsterna bidrog caféverksamheten med.

Det känns ändå som att vi vågar tro på ett bättre verksamhetsår 2021! Gökottan på Kristi Himmelsfärdsdag firades i strålande sommarsol och värme med sång av gruppen Melomani och om regeringen och Folkhälsomyndigheten vill, så får vi kanske dansa kring majstången på midsommar och fira Rengsjöfest och annat trevligt som vi vant oss vid. En spännande nyhet den 3 juli blir barnoperan Rödluvan och vargen med bland andra Wilma Skäryd och Hannah Körner.

Göran Bratt avtackades för förtjänstfullt arbete som ordförande, och Nicklas Fredriksson valdes att som ordförande leda föreningens arbete i ett verksamhetsår som vi kanske vågar hoppas blir "lite mer som vanligt".

Christina Berg-Tylöskog, Rengsjö

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel