Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Ny lekpark i Järvsö med barn som arkitekter

Barn i Järvsö har varit med och bestämt hur de vill att den nya lekparken i byn ska se ut.

Lekparken kommer vara till för barn i alla åldrar. Vi barn tycker att det är bra att vi får vara med och bestämma hur det ska se ut eftersom det är vi barn som ska leka där.

Jag och min syster Lea var en del av en större grupp barn som fick vara med att bestämma. Vi träffades en gång i lekparken där vi blev intervjuade och fick dela med oss av våra synpunkter till Emma Nordebo Snygg, gatu- och parkchef i Ljusdals kommun.

Läs också: Läsartext om scouterna i Ljusdal firade Sankt Georg-högtiden

Vi träffades en dag på Alpbyn i Järvsö och där vi fick se ett förslag från Emma efter våra synpunkter och idéer. Sen läste Emma våra idéer om hur vi ville att lekparken skulle se ut och sen så kom hon på en ritning för lekparken.

Det är planerat att det ska finnas lek för barn i alla åldrar. Det ska finas olika grejer att leka med, till exempel en klätterbanna. Det här kommer att bli toppen!

Gry Frost, 10 år.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel