Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Ny dag för Radio Edsbyns uppesittarkväll

Uppesittarkvällen i Radio Edsbyn 99.4 är en tradition som är lika gammal som radion funnits i Edsbyn.

Den startade i november 1982 och redan första julen sändes den första upplagan. Under alla tidigare år har den sänts den 23 december men i år blir det redan nu på söndag 22 december mellan 18.00 och 24.00.

Många i bygden har som tradition att pyssla med det sista inför julen och samtidigt lyssna till uppesittarkvällen. I programmet kan lyssnarna skicka hälsningar, önska julsånger, tävla i julkryss och gissa hur mycket skinkan väger. Det blir även hemma hos reportage och berättelser om julen förr i tiden. Programledare från de olika programmen som vanligtvis sänder radio i Edsbyn bidrar med inslag.

Edvin Jonsson från Gammelhomna brukar alltid dyka upp med nåt busstreck när han ringer upp nån känd person i bygden. Programmet avslutas vid midnatt med att julevangeliet läses.

Medverkande är bland andra Harley Sarne, Sören Eriksson, Jan Persson, Ulf Jonson, Ragne Säll och Sven-Olov Önnergren. För den som inte kan ratta in 99,4 på sin radio går det även att lyssna via radioedsbyn.com.

Bertil Eriksson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel