Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Nu har jag sett min 18:e premiär av Färilarevyn!

Trettondagsafton har för mig blivit en helig dag, då blir det revy, skriver Färila-Bo.

För nitton år sedan flyttade jag hit från Stockholm, en tragisk händelse inom familjen inträffade så för att kunna gå vidare i livet beslutade jag mig att försöka börja om på nytt, någon annan stans och så blev det. Färila blev min nya bostadsort och det har jag inte ångrat en endaste sekund. Allt var nytt och spännande, nya miljöer, nya människor och nya grannar.

Det var en granne som tipsade mig om att det skulle bli en nyårsrevy här i Färila. Spännade! Biljetter införskaffades till premiären kommande trettondagsafton. Ärligt sagt så fattade jag inte så mycket den gången, nyinflyttad som jag var, det var ju en lokalrevy och mycket handlade om vad som skett under året i kommunen och lite runt om.

Nu vet jag mer, det har blivit 18 revypremiärer i rad, så trettondagsafton har för mig blivit en helig dag, då blir det revy.

Årets revy, "Ute och cyklar" tycker jag nog var en av de bättre jag sett. Ni som bor här kan nog ana av titeln vad det gäller. Kommunen får sig några kängor liksom Järvsö, eller som de säger här: Järvsö en förort till Färila, och mycket mer.

Mycket sång och musik, lite trolleri och en herrbalett – ja, mycket händer på scen i årets revy. Det blev en oförglömlig trettondagsafton!

Bosse Jörneblad

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel