Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Nu drar Hittaut igång i Bollnäs och Ovanåker

Friskvårdsprojektet Hittaut har blivit en stor succé – inte bara i Ovanåker där närmare 1100 personer letade checkpoints under förra året. Även nationellt sett är det en populär aktivitet och många nya orter har tillkommit i år.

Hittaut finns nu på närmare 50 orter i Sverige. En av de nya orterna är Bollnäs och den 13 maj var det en lyckad premiär i samband med Kart o Hoj. Därefter startar Ovanåker den 15 maj och Hudiksvall den 1 juni- så efter det finns det många checkpoints att leta och platser att upptäcka i våra Hälsinge-kommuner. 

I Ovanåker drar Hittaut igång på onsdag 15 maj. Förra året hade Hittaut Ovanåker närmare 1100 registrerade deltagare i åldrarna 2-91 år som tillsammans tog över 35 000 checkpoints. En stor succé med andra ord! Den 15 maj startar årets Hittaut-projekt i Ovanåker. Där invigs projektet vid Furans förskola / Nordanå motionscentral i Alfta. Invigningen arrangeras i samband med World Orienteering Day som Alfta-Ösa OK genomför denna dag för alla skolbarn i Alfta med omnejd.

På kvällen den 15 maj har vi kartsläpp i Edsbyn. Där får du ytterligare en chans att hämta årets karta och träffa funktionärer. Årets checkpoints finns i Voxna,  Pålsbo,  Edsbyn,  Viksjöfors,  Alfta och Svabensverk. Totalt 110 stycken unika platser att upptäcka även detta år. I Bollnäs är det Rehns BK, Vallsta SK och Segersta OK som står bakom arrangemanget och i Ovanåker är det Alfta-Ösa OK tillsammans med Edsbyns OK som håller i trådarna.  Målet är att göra sporten orientering mer lättillgänglig samt sprida de detaljerade kartorna på ett nytt sätt.

Papperskartan är ett stort värde och intresserar en stor målgrupp. Genom att även göra kartan digital och möjlighet att "orientera" via appen Hittaut har man även hittat en ny målgrupp – vilket har gjort Hittaut till en uppskattad aktivitet både bland yngre och äldre deltagare. Eller som en perfekt familjeutflykt. 

Andreas Davidsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel