Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Nordanstigs manskör vet hur man förlänger julfirandet

Traditionsenligt och för 21:a gången kunde manskören åter genomföra en lyckad Julkul-föreställning mellan jul-och nyårshelgerna i Jättendals godtemplarlokal.

Trots julens alla konserter i bygderna syntes intresset för manskörens arrangemang finnas när lokalen fyllts till nästan sista plats. Många entrébiljetter tycks ha varit årets julklapp.

Här bjöd manskören 25-mannastyrka, på mycket sång och musik, glada inlägg och överraskningar som sig bör. Här bjöds på solistiska inslag från gästartisten Ingela Söderlund med flera sånger och glatt släpande på en nyhuggen gran. Kören ”doade” gärna med i hennes program.

Här fanns också körens egna solister Jan-Erik Orlander (med Jasså jul) och Lars-Göran Wannberg (med O helga natt). Programmet med klockklämtning och tomtenissarnas framfart gav genast en spännande start innan carols och många sånger, ”nysatta” av körens ledare Kenneth Stahre, med namnet om vårlig känning. Hans inspirerande och oförtröttliga arbete med kören har nu passerat tio år. Med bas och sologitarr fanns även Roger Frank med i orkesterinslagen.

Föreställningens alla 25-talet programinslag varvades med allsånger. Under fikapausen skedde lotteridragning med fina varukorgar m m. Finalen blev en liten försmak av nyårsfirandet med bubbel och smällare.

Örjan Tjärnström

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel