Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: När värmeböljan kom till Kilafors

Många packar bilen med matsäck och åker till någon fin strand dessa varma fina sommardagar. Vi i Kilafors Röda Kors beställde en buss.

Vad vore en utflykt utan matsäck? Eva och Hillevi fixade underbar matsäck, sallad. dressing och bröd. Kaffe och te hade vi självklart med, och vatten och saft i massor. Det märks att Röda Korset har god rutin att fixa mat till många.

Turen rullade så norrut med ett litet stopp i Bollnäs för fler deltagare att hoppa ombord. Så drog vi vidare. Träslottet tog emot oss med alla sina vackra växter och ting. För alla barn och barnsliga vuxna fanns det mycket att ha kul med. Alla kan hitta nåt som roar där.

Så räknade Eva in oss på bussen igen och så for vi vidare mot Skidtjärn, Rengsjö. Fler än vi besökte Skidtjärn denna dag. Men vi hittade ett ställe i lagom skugga att slå läger vid. Nu skulle vi bada! Vi var många som tyckte det var kallt i vattnet. Men bara vi kom i så var det underbart denna varma dag.

Sjön suger brukar man säga, så även idag. När maten dukades fram var det populärt. De stora skålarna tömdes och magar blev mätta.

Sommar i Sverige tillsammans med svenskar/nysvenskar/nyanlända är så mysigt. Vi fortsätter bada, spela volleyboll och umgås.

Så är det dags att plocka ihop allt och leta reda på bussen som ska ta oss tillbaka till Kilafors.

När vi närmar oss den ser jag att flera är inne i skogen, vad gör dom där? Aha, självklart, det finns ju blåbär i skogen. Heja allemansrätten!

Så sitter vi i bussen igen, faktiskt ganska svala efter allt badande. Men det tar på att bada en hel dag. Det tog inte lång stund förrän dessa flickor somnade nöjda efter dagens resa med Kilafors Röda Kors.

Helene Engman

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel