Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Nancy Sonstam, 90 år

Nancy Sonstam, Söderhamn, har fyllt 90 år. 34 barn, barnbarn, barnbarnsbarn och barnbarnsbarnbarn samlades vi förra helgen runt mor Nancy för att fira hennes 90-årsdag, den 19 oktober.

Annons

Ett tal hölls där hon hyllades för hennes stora betydelse för familjen, men också för hennes arbete för hundratals världsfamiljer.

Nancy har under mer än 20 år sytt och stickat skjortor, koftor och mössor till babypaket genom Rädda Barnen.

Nancy har också varit lantbrukarhustru i Tygsta, Trönö, med allt vad det innebär att sköta ett jordbrukarhushåll på 1950- och 60-talet. Ta reda på slakt, bär, grönsaker och mjölk. Hennes goda ostkakor efterfrågades av många.

Under en tid har hon också varit verksam inom hemtjänsten, och då hon även älskar handarbete, utbildade hon sig inom arbetsterapin och arbetade som arbetsterapeut några år i Söderhamns kommun.

Mor älskar att sjunga och har deltagit i olika kyrkokörer. Och sjunger gör hon alltjämt med stor glädje när vi hälsar på hos henne.