Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Mustaschkampen i golf drog in 50 000 till kampen mot prostatacancer

I ett bra golfväder svag vind och inget regn avgjordes 2019 års Mustaschkamp i Golf på Hudiksvalls golfklubb den 31 augusti.

Prostataföreningen Gävleborg, med en mycket stor insats från Golfklubben, arrangerade tävlingen för tredje året i följd med ett ökat antal starter. Priser och startavgifter som skänkts till insamlingen gav ett preliminärt resultat på något över 50 000 kronor.

Målsättning med tävlingen är i första hand att samla in pengar till Prostataföreningen och Fonden mot prostatacancer, samtidigt är det roligt att fler spelare kommer till spel.

Startfältet hade samlat 76 tvåmannalag som spelade scramble, en spelform där man kan blanda färdigheten och ändå få bra resultat. Nu fick vi se lag från flera generationer som spelade tillsammans vilket är härligt. Det roliga är också att flera av spelarna, både barn och vuxna, gör allt för att få en ”bra” mustasch, här fick vi se tuschpennor, lösmustascher, även granlav satt på någon spelare, en del gör mer än mustasch som ”Sjörövarna Ulla och Ann-Sofie”, här spar man inte på krutet utan full mundering med sablar, lapp över ögat, och kikare, fattas bara papegojan på axeln. Tävlingen blir då vad man vill ha: en gemensam fest med golfspel, puttningstävling och ett fint prisbord.

Tävlingsmässig blev det mycket jämt i toppen. De 14 bästa lagen var alla under 66 slag och de tre första slog alla 62 slag men segrande laget, Lars Edvardsson och Nisse Ström vann tack vare ett lägre handicap, tvåa var Jan Thorin- Micke Mann, trea Mikael Johansson och Andre Andersson. Alla tre lagen från Hudiksvallsgolfklubb.

Under dagen fanns det även en puttningstävling där spelare skulle slå tre bollar i rad i hål på ett visst avstånd. Och det var fem herrar som gick till final, där svårigheten ökades genom ett längre avstånd men samma förutsättning, flest bollar i hål. Här gick fjolårsvinnaren Björn Albinsson på knock och i första finalrundan slog han i två bollar vilket var en mer än övriga och vann hela tävlingen. I den efterföljande prisutdelningen fick han pris som bästa puttare en snygg trälåda fylld med 2,5 kg karameller. (OBS! Björn har just avslutat sitt arbete som tandläkare vad månne bli av med lådan?)

Närmast hål på 7:an gick till Johan Ropponen, på hål 9 Leif Gill, hål 14 Micke Johansson och hål 17 Lars Larsson. För övriga pristagare hade arrangörerna samlat in ett gediget prisbord så att alla 40 lag som var med på prisutdelningen fick pris, vilket gynnar även de som kommer lite längre ned på listan, eftersom flera lag inte deltog vid prisutdelningen av olika anledningar.

Alla var dock överens om att det har varit en trevlig dag och de flesta var nöjda, även arrangören Prostataföreningen Gävleborg var mycket nöjd med det ekonomiska utfallet.

Lars-Börje Hellberg.

Resultatlistan Mustaschkampen i golf 2019:

1.Lars Edvardsson-Nisse Ström Hudiksvalls GK 62 slag 2) Janne Thorin Micke Mann HGK 62 slag HCP 3) Mickael Johansson-Andre Andersson HGK 4) Leif och Gunilla Gill HGK 62,5 5) Greger Hansson Magnus Pettersson HGK63 6) Emil Persson -Per Eriksson HGK 63,5 7) Anders och Tanja Johansson Gävle GK 63,5 8) Björn Siggeström-Margareta Pantzare HGK 64 9) Kennet Wiklund-Roger Persson HGK 65 10) Barbro Martinsson Björn Albinsson 65,7.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel