Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Musikkvällar i Jättendal gör paus: "Hälsan är viktigare ändå"

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Allt fler besökte musikkvällarna på GT-gården i Jättendal, under både våren och hösten som var, med över hundra musikintresserade varje gång. Men nu, med den senaste tidens utveckling och av omtanke om varandra, kommer musikkvällarna göra uppehåll tills läget förbättras.

Uppehållet meddelades publik och musikanter vid torsdagens musikkväll. Eftersom musikkvällarna, som arrangeras av IOGT-NTO och MHF Nordanstig är en så uppskattad underhållning som drar många besökare är det givetvis tråkigt att kulturutbudet minskar ner, men hälsan är viktigare ändå.

Den uppskattade allsången, där man tillsammans sjunger i stor grupp med allsångshäften till bl a. dragspel och gitarr får anstå. När det har gått en tid blir det nog tomt att bara sitta hemma, men det kan vara ett måste. Även om radio och tv inte kan ersätta levande musik på nära håll, kan det bli lösningen tills vidare för några. Precis som för andra föreningar som har aktiviteter i sina lokaler utgör de en viktig del av föreningens ekonomi och verksamhet. Tomma lokaler utan besökare påverkar mycket mer.

Andra möjliga följdverkningar är att spelningar för dansband som planerat besöka övre Norrland, avbokas och därmed också behöver ställa in sina spelningar på vägen tillbaka, något som drabbar Jättendals GT-gård med motionsklubb. Varannan söndag brukar dansanta strömma till för att ta en sväng om. Området Söderhamn till Sundsvall passar nämligen bra för stopp när de är ute på turné. Det kan dock vara lite svårare att överblicka om och hur det i så fall kommer slå.

Jan-Erik Lärka

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel