Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Musikalisk resa med ungdomlig touch

På söndagseftermiddagen den 24 april erbjöd Alfta kyrka sina besökare en musikalisk utflykt, där Kulturskolans kammarorkester stod för det mesta av programmet.

Under ledning av Lars-Olov Bertilsson och Gun Albeman fick besökarna följa med orkestern på en resa genom ett flertal musikaliska genre-landskap, där stycken från Tjajkovskij, von Weber och Genzmer fick samsas med Söderlunds Folkliga vals och Brittens lekfulla Pizzicato.

Det spelade faktiskt ingen roll var musikbussen stannade till, orkestern utförde allt med en imponerande mognad och tonsäkerhet. Ingen tänkte, mitt bland alla harmonierna, på att orkesterns musiker faktiskt nästan uteslutande består av tonåringar. Det vitala och mogna framförandet man levererade sina stycken på lovar oss många goda musikaliska resor även i framtiden.

Utöver orkestern, och dess solister Linnéa Westlund och Astrid Anens, fick vi ytterligare ungdomlig musikglädje genom skönsjungande Alfta flickkör, vars framförande av Per Perssons härliga Hälsingevind blev min favorit. Med på konserten var, precis som vid förra årets konsert, även sånggruppen Nova.

Den totala kombinationen av röster och instrument lät oss som åkte med i musikbussen glida fram genom ett härligt landskap av toner och känslor. Jag ser verkligen fram emot nästa års resa i Alfta kyrka – var kan man köpa biljetter?!

Stefan Sonefors

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel