Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Musik, dikter, samtal och konst "För kärlekens skull" hos Equmeniakyrkan

Alla hjärtans dag tillägnades kärleken i Equmeniakyrkan Söderhamn. Kerstin Åkered och Annica Hallén hade planerat ett omväxlande och fint program på temat kärlek.

Annons

Delar ur Equmeniakyrkans kör med solister, med Sverker och Kerstin Åkered som musiker, framförde ett omväxlande program. Där rymdes Kärlekens tid av Ylva Eggehorn och Benny Andersson, Evert Taube till Delsbostintans Per Larssons frieri mm. Lars-Åke Björklund var kvällen konferencier och intervjuade två personer om mötet med den stora kärleken. Flera dikter på temat kärlek lästes. Lena Nordström läste ur Kärlekens lov från 2 Korintierbrevet 13.

Kvällen avslutades med mingel och en vernissage av deltagare i KreaViva-gruppen som möts i Equmeniakyrkan under ledning av Daven Xu. Varje deltagare hade ett eller flera alster med i utställningen. Målningar av Marlene Collner, Elisabet Enmyren, Per Håkan Laurin, Ewy Nymark, Stina Olofsson och Kerstin Åkered kommer att hänga kvar t o m söndag 23 februari och kan ses i samband med samlingar i kyrkan.

Teta Backlund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel