Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Musica Viva rodde visfestivalen i hamn – trots coronan!

I ett år planerades festivalen Mellan skogar, berg och dalar av föreningen Musica Viva. Sedan kom coronapandemin. Skulle vi satsa eller skulle vi avboka alla artister och ställa in det hela? Vi körde!

Hela festivalen startades med invigningskonerten ”Operastjärnorna på Rådhuset”. Sedan löpte dagarna på med konserter på olika platser i Söderhamns kommun. Vid flera av evenemangen berättades olika texter ur Söderhamns historia. Vad hände egentligen förr?

Vi har haft musiker som törstat efter att få spela och vi har haft publik som törstat efter livemusik. Stämningen har varit allt från glad och förväntansfull till allvarsam och nära på melankolisk.

Totalt har 12 konserter spelats under sammanlagt 9 dagar. Vi har även haft slöjd- och hantverksdagar.

Kring alla tillfällen och evenemang har vi haft med oss ett säkerhetstänk. Vi har bland annat desinficerat, markerat och möblerat med gott om mellanrum mellan platserna. Och informerat publik. Allt detta för att alla skulle känna sig så lugna och trygga som möjligt.

Läs också artikeln: Söderhamns kulturpris går till föreningen Musica Viva: "Självklar plats i kulturlivet"

Denna festival har genererat ett stort antal arbetstillfällen. Vi har också fått nya medlemmar, mött en nöjd publik och blivit en mer sammansvetsad styrelse.

Musica Viva är stolta, glada och tacksamma. Tacksamma för allt stöd och för våra fantastiska samarbetspartners. Och såklart tacksamma till alla som besökt oss, över 400 stycken!

Trots den tid vi alla lever i just nu så gjorde vi det. Vi rodde det i hamn!

Ingela Lindkvist, sekreterare

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel