Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Mötesplats Långhed!

Att mötas är viktigt och kan viktiga möten ske i Långhed så är vi positiva.

Tidigt i våras kontaktades Långheds bygdeförening av Helena Ehrstrand från föreningen Viksjöforsbaletten och frågan var om vi kunde ta emot ett stort gäng ungdomar från olika länder i Europa? Svaret lät inte vänta på sig – klart vi bygger något bra.

Under torsdagen kom så bussen med ungdomar från Spanien, Polen, Cypern och Sverige. I Långhed pratade vi om bonden, odling, säd, mala, göra deg och sedan bakade alla såklart. Det bakades så det stod härliga till och humöret var verkligen på topp.

Brödet smakade gott och passade bra till soppan som blev lunchen. Soppa står ju på menyn i Långhed varje vardag.

Solen inspirerande till dans så rätt var det var så dansades det baskisk folkdans som fortsatte i svensk schottis.

Detta var ett inslag i ungdomarnas dag där även biosfärområdet Voxnadalen fanns med i programmet. Ungdomarna åkte sen vidare till Voxna och Voxnan efter att ha bakat och fröjdat i Långhed.

Dagen bjöd på underbara möte mellan människor från vår gemensamma jord. Betydelsefulla möten. Långhed vill bjuda på många möten mellan människor.

Projektet i Viksjöfors heter Dance more! Finansiering Erasmus+ via MUCF, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Margareta Englund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel