Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Mellandagsläger för SUIF:s parabordtennisspelare

Att mellandagarna är perfekt för bordtennisläger är känt sedan länge. En perfekt tid att smälta julmaten och komma igång med träningen igen inför nystarten av innevarande pingissäsong.

Sam Gustafsson, SUIF:s U23-landslagsspelare inom parabordtennisen, har för andra året i rad varit på läger i Örebro under ledning av förbundskapten Daniel Ellermann och en stöttande stab kompetenta ledare. Förutom tips, råd och individuella samtal med spelarna avslutades lägret med en tävling där Sam fick spela många jämna och tuffa matcher mot både stående och sittande spelare.

Sam är ovan att möta duktiga motståndare som sitter i rullstol, då kommer ju bollen tillbaka på ett annat sätt än från stående spelare, och det är svår nöt att knäcka.

Parallellt med landslagslägret anordnades även ett utvecklingsläger där SUIF-spelaren Nicholas Eriksson deltog för första gången. Tränare var Staffan Johansson från IFAH (Idrottföreningen för alla handikappade) och Henrik Sundblad från Västers BTK i Motala. Nicholas fick bland annat erfara att träna på att våga spela offensivt även i matchsituationer.

Lägertiden innebar även en eftermiddag i konferenslokal där föreläsningar och workshops avlöste varandra. Temat var rekrytering och Jan Thorin, från Degerfors fotboll, berättade inspirerande om en lyckad rekryteringssatsning under året med 30-talet parafotbollsspelare som nu tränar regelbundet och ska spela fotboll på SM-veckan i Halmstad i sommar. Gruppen som tränar i Degerfors består av både killar och tjejer i åldrarna 10-70 år.

Daniel Ellermann avslutade eftermiddagen med att berätta om ”Resan mot Tokyo 2020”, om hur paralandslaget i bordtennis jobbar för att kvalificera och förbereda spelare till Paralympic Games i Tokyo nästa år.

Fotnot: Parabordtennisen är i tävlingssammanhang indelad i 11 olika klasser för att personer med någon form av funktionsnedsättning ska få möta personer med samma nedsättning som en själv. Klass 1-5 rullstolsklasser, klass 6-10 stående klasser, klass 11 för personer med intellektuell funktionsnedsättning.

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel