Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Maud Kvarnäng från Bollnäs prisas för sitt jämställdhetsarbete

På Centerkvinnornas förbundsstämma i Umeå har Maud Kvarnäng, från Bollnäs tilldelats förbundets högsta utmärkelse 2016 för hennes starka engagemang för att stärka jämställdheten både på lokal och nationell nivå.

Maud Kvarnäng är en eldsjäl för Centerkvinnorna i Bollnäs kommun och i länet. Hon är en utförare som ser till att få saker att hända. Hennes politiska register är brett och omfattar bland annat ordförandeuppdrag för kommunfullmäktige, Bollnäs Energi och Kommunrevisionen.

Maud är en riktig organisationsmänniska som haft ordförandeuppdrag för Centerpartiets kommunkrets i Bollnäs 1990-1995 och hon jobbade också under många år som tjänsteman på Centerpartiets expedition i Bollnäs. Hon har varit ordförande för Centerkvinnorna i Hälsingland 1992-2000 och därefter för Centerkvinnorna i Gävleborg fram till 2004 efter sammanslagningen med Gästriklands Centerkvinnor. Maud satt i Centerkvinnornas förbundsstyrelse under åren 2002 till 2010.

Maud har ett starkt och genuint engagemang för att stötta och coacha fram kvinnor till toppositioner i samhället. Hon delar gärna och frikostigt med sig av sin långa och varierande erfarenhet och av sina kunskaper om politiskt arbete.

Gunilla Hjelm

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel