Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Martin Schön nära pallplats i ungdoms-SM

Martin Schön nära pallplats i ungdoms-SM Martin Schön som simmar för Bollnäs Simsällskap deltog i helgen i Svenska ungdomsmästerskapen, SUM-SIM kortbana.

Tävlingen ägde rum på Navet i Umeå och hade samlat cirka 600 ungdomar från hela landet. Tävlingarna pågick i tre dagar med start fredag kväll den sjätte december och avslutades på söndag kväll den åttonde december.

Riksfinalen SUM-SIM kortbana är årsavslutningen för ungdomar upp till 16 år och som har kvalat dit. Martin Schön är 16 år och simmar i klassen 15-16 år. Finalerna i hans klass simmas i tre heat som består av de 24 bästa simmarna i Sverige i den grenen.

Martin deltog i grenarna 100 och 200 meter bröstsim. I finalerna simmade Martin bra och gjorde personbästa på båda distanserna och slutade i hård konkurrens som fyra på 200 meter och femma på 100 meter bröst. Nästa simning för Martin blir nu i helgen då han åker till Holland för att tävla på långbana i Swim Cup Amsterdam 2019.

Anders Schön/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel