Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Många ville vara med på höstvandring i Norrbo: "Mycket fina vyer längs nyröjd led"

Norrbo IF:s stigfinnargrupp anordnade en höstvandring lördagen den 15 september.

Det var faktiskt femtonde gången för denna Norrboledsvandring. Vi hade även denna gång tur med vädret, strålande sol i klar höstluft, trots mycket osäker väderprognos med regn dagarna före. Hembygdsgården, med utsikten över Norra Dellen, visade sig från sin allra bästa sida. Leden går 13 km längs både Norra och Södra Dellen så det är mycket fina vyer längs vägen. Ideella krafter här i byn hade förberett leden för vandring genom röjning, brolagning, komplettering av skyltar och märkning.

De 85 deltagarna startade kl 9.00 vid hembygdsgården och fortsatte förbi Norrbo skola till Långharpa där det bjöds på kaffe med bulle. Sen vidare till Josefsberg och frukt och dryck. Målgång vid hembygdsgården för lunchsoppa med ostmackor och fika med kaka, allt hemlagat och hembakat.

Var och en håller den takt som passar så att vandringen blir njutbar. Strax efter 11.00 kom de som hade sprungit större delen av sträckan, och de sista kom gående ca 14.30.

Många deltagare tackade för ett väl genomfört arrangemang, och vi som jobbar ideellt med detta blir så glada för det. De flesta återkommer år efter år, vilket också är ett kvitto på att vi har hittat ett bra koncept. Välkommen åter till denna höstvandring nästa år, och även till Kolarstigsvandringen söndagen i midsommarhelgen. Lederna är förstås möjliga att nyttja under hela säsongen från vår till och med höst när det passar.

Gudrun Holmberg, Norrbo IF:s stigfinnargrupp

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel