Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Många tomtar på PRO Kilafors julfest

Tomtar, tomtar, tomtar vart än man såg! I entrén till Lilltjära bygård välkomnades man av tomtemor med flera tomtar som serverade glögg och pepparkakor.

Inifrån samlingssalen hördes Knallens jul med Torkel Fäst, Bertil Åberg, Erik Löfstrand och Ove Strömberg. När spelmännen drog i gång med Julkväll på Hawaii rycktes man med till en svängom.

Ordförande Inga Strömberg hälsade välkommen och meddelade att i januari blir det två möten, först då PRO-Vetarna skall tävla och sedan då Esteterna med Lena Rieback kommer och underhåller. Ulf Torstensson tackade för sig och önskade att någon tar över försäljningen av skraplotterna.

Stig Andersson och Sigrid Bolkéus som representerar KPR (kommunala pensionärs rådet) vill att vi tycker till om maten på äldreboenden. Det finns förslag på att lägga ner verksamheten p.g.a. dålig lönsamhet. Om fler äter i restaurangen på Hällagården t.ex. så kanske vi kan få behålla den fina servicen.

Innan maten framträdde sång- och musikgruppen, dagen till ära iklädda tomteluvor, Hej mitt vinterland och Kom Advent i stämmor.

Berits matgrupp serverade en god jultallrik och sedan måste ju maten ”ruskas” ner med lite tomtegympa och då infann sig två tomtar. En olydig tomte som gammel-tomten hade svårt att tygla.

Sång och musik var temat för dagen. Vi trivdes och sjöng med i de flesta av julsångerna.

Sen kom vår egen lilla tomtekvinna, Ingrid Hallin och läste dikten Tomten av Viktor Rydberg, som hon gjort i alla år. Direkt därefter sjöng Marie Wolf, Ingalill Jonsson och Marit Eriksson Kom ge mej värme ge mej ljus.

Kaffe och rullrån serverades innan dragningen på lotterierna gjordes. Ett enormt bord med fina vinster, två stora granrisbockar, ljuslyktor, mathinkar, ko-ostar, pallar, stickat, tovat och broderat var bara en del av vinsterna. Man kan bara gratulera de lyckliga vinnarna och dagen avslutades med Stilla Natt och god jul.

Birgitta Boström

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel