Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Många händer gör det möjligt i Långhed

Tillsammans hjälps många människor åt och får mycket ogjort gjort. I Långheds bygdeförening finns många ideella krafter med olika kompetenser vars arbete betyder väldigt mycket.

Det behövs några som kan köra röjsåg och några som kan kratta och sopa. Några behöver röja i skogen och sedan göra ved. Vedboden måste stå klar när veden torkat så att vi sen kan elda i bakugnen med veden och att vi slutligen kan göra deg och baka bröd. Några fixar med fikat andra gräddar kolbullar.

Just nu skissar några på nya projektidéer andra tar idéerna till en regelrätt ansökan. Vilket samarbete som leder till utveckling i bygden.

Vi har många bollar i luften i Långhed och framåtandan är stor. Just nu är vi mitt uppe i ett projekt som heter: Kulturarv möter framtid. Vår förhoppning är att kunna ansöka om ekonomiskt stöd för ett nytt projekt där målet är att skapa promenadstråk och på så vis tillgängliggöra Långheds kulturlandskap för både boende och besökare.

Vill du vara med i planeringen så hör av dig. Det är roligt att jobba ideellt tillsammans!

Margareta Englund, Alfta

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel