Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Månadsträff med modevisning hos SPF Färila

Den 26 september hade SPF i Färila månadsträff, där ett 70-tal medlemmar deltog.

Dagen började med att fem kvinnliga medlemmar visade kläder från en lokal klädbutik i Delsbo. Presentatör under visningen var Inga-Lill Steiner. Modevisningen blev mycket uppskattad.

Ordförande fortsatte med information om arbetet i KPR (kommunala pensionärsrådet). Ett remissvar har inlämnats från KPR angående ett planerat nybygge inom två till fem år avseende ett demensboende för cirka 60 brukare. Alternativa platser (nio olika förslag) hade tagits fram, men endast två ansågs mest lämpade, alla tänkta platser var i Ljusdals centralort.

De två föreslagna platserna var Östernäs eller Norra sidan av Gärdeåsvägen. KPR ansåg i sitt remissvar att den lämpligaste platsen för byggandet av demensboendet var Gärdeåsvägen. Med remissvaret bifogades en bilaga där KPR ville få svar på om det har utretts om det finns möjligheter att vid befintliga boenden i kommunen bygga till erforderliga platser. KPR anser att förslaget i bilagan är att föredra med tanke på brukarna som då har möjligheten att bo kvar på hemorten samt att det underlättar för anhörigas besök.

Efter avslutad information serverades smörgås , kaffe och kaka.Sex presentkort lottades ut på dagens lotteri. Alla närvarande medlemmar tackade med en stor applåd till alla som arbetat med dagens program.

Vivi-Anne Öster

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel