Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Lyckat mästerskap för Bollnäs friidrott

I helgen avgjordes Norrländska mästerskapen i friidrott. åtta duktiga tjejer från Bollnäs friidrott åkte till Umeå för att fajtas om medaljerna tillsammans med över 300 andra deltagare.

Annons

Bäst när det gäller är nog helgens ledord för våra tjejer, det blev både flera medaljer och personliga rekord.

Allra bäst lyckades Amanda Thyr, F17, som åkte hem med hela tre medaljer, silver i tresteg, silver i längd och ett brons på 60 meter, och nytt personligt rekord på 8.29. Alma Hansson, F15, knep dubbla silvermedaljer, både i längd och på 60 meter, där även Alma satte nytt personligt rekord på 8.41.

Freja Sköld, F13, satte personligt rekord i längd,på 4.54, vilket räckte till en fin silverplats. Avslutningsvis har vi vår suveräna Ida Edling, F13, som tog guld i kula på nya personliga rekordet, 12.23, mer än 2 meter längre än 2:an.

Värt att notera är även Nellie Tällbergs fina 4:e plats i F14, 60 meter på nya personrekordet, 10.81.

Saga Thyrs 4:e plats på F14 60 meter, Alma Hanssons 4:e plats på 200 meter, Freja Skölds 4:e plats på 60 meter och Tindra Olssons 5:e plats i F14 längd. En fantastisk helg för Bollnäs friidrott!

Malou Sköld/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel