Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Lyckad sommarkonsert av MiR-kören

I måndags höll MiR-kören i Ramsjö sin fullsatta sommarkonsert mitt under Ramsjöveckan.

Annons

Den gråmulna stämningen utanför byttes mot somrig och glad inne i kyrkan när den stora kören fyllde kyrkan med toner.

Kören som består numera av över 20 personer, de flesta sångglada Ramsjöbor och vågar sig på allt större utmaningar. Under kvällen bjöds på ett blandat program med svenska sommarlåtar, musical, gospel ABBA-medley och ett par sånger av Ljusdalskompositören Hans Mårtensson.

Som ackompanjatör medverkade Birgitta Henriksson som även gjorde egna soloinsatser bland annat ett uppskattat Ted Gärdestad-medely.

Kajsa Blank var kvällens gästsolist och sjöng egna sånger och tillsammans med kören. Hennes röst har en alldeles speciell värme i klangen som kommer fram dels i sololåtarna och dels när hon sjöng tillsammans med pianisten Birgitta och körledaren Anneli Aspengren Sköld i svängiga Lean on me.

Helena Andersson och Margareta Sandqvist i kören ledde allsången och fick med sig hela kyrkan i Dan Anderssons Gunnar Vägman. Kören har växt både antalsmässigt och musikaliskt, något som märktes bland annat i Herrens bön tonsatt av Hans Mårtensson.

Efter att ha mottagit stående ovationer från publiken avslutade kören kvällen med en sjungen välgångsönskan till publiken.

Anneli Aspengren Sköld

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons