Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Lyckad SOL-skola vid Hedebacken

Under vecka 28 arrangerade Hudiksvalls OK årets SOL-skola, med finansiering av Hudiksvalls kommun, för unga orienterare i anslutning till Hedestugan. Dock bedrevs all verksamhet utomhus på grund av Covid -19, oavsett väder.

– Barnen är de som anpassar sig bäst, de är vana att vara ute, fast det regnar och är kallt. Det är värre för oss ledare som måste hålla utrustning, kartor m.m. torrt och skyddat och hjälpa till med ombyte av blöta kläder, säger Catherine Vennberg, huvudansvarig för årets läger.

Till sin hjälp har hon haft tio unga ledare i klubben som har själv ansvarat för aktiviteter, banläggning, utsättning/intagning enligt programmet. Många har varit med många år nu och är rutinerade, fast de bara är mellan 13-20 år.

I år fick deltagarna prova på stjärn-ol, labyrint-ol, linje-ol, SOL-staffen och rävjakt.

Som tradition så avslutas dagen med ett äventyr i form av Skattjakt. Med cykel och genomförande av utmaningar längs med vägen nådde de till slut Högklitt, där man fick både klättra och leta skatten.

Både de unga ledarna och deltagarna var glada, men trötta, efter fyra dagar intensiva dagar med orientering, lek och gemenskap.

– Det är roligt att arrangera, planera och sedan se att barnen tycker det är roligt, säger Aron Sidenvall, en av de unga ledarna.

Nu lockas deltagarna att fortsätta med Hitta-ut i sommar och sedan drar höstens träningar i gång vid skolstart.

Text och foto: Catherine Vennberg

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel