Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Lyckad och lovande helg för Söderhamns talanger i Norrlands största judotävling

I helgen gick Norrlands största judotävling, Sundvalls Cup. Över 250 invägda var med och tävlade om medaljerna i den japanska brottningsformen. För Söderhamns Judoklubb gick det bra, med ett facit (av en stor och orutinerad trupp) på tre guld, nio silver samt en handfull brons.

Bäst gick det för Abdul Akaimovsom vann sin pojkklass, 35 kg, efter tre raka vinster.

Tuffare men ändå guldmedaljör var Aslan Mataev som vann sina matcher, där flera gick till förlängning och avgjordes med liten marginal.

Fin tvåa i samma klass kom klubbkamraten Emi lLarsson, detta i den lättaste klassen för 11-åringar.

Tomas Karlsson vann sin klass i stor stil efternågra riktigt fina kast.

Silvermedaljer blev det massor av.

Två fina placeringar fick Tor Onelius som kom tvåa i både juniorklassen och herrklassen under 81 kg. Han gickhela sju matcher under dagen, men var mycket nöjd med sin insats. Endast två förluster och det mot riktigt bra motstånd, i övriga matcher dominerade han stort.

Magomed Bisultanov tog silver i pojkar -53 kg efter ett par fina vinster. Trea där kom klubbkamraten Halid Mataev, också han med några vinster.

Hamzat Amkahdov knep silver i -37 kg efter bra judo i flera matcher. Alfons Gustafssom tog silver i -46 kg efter en bra insats.

På delad bronsplats kom Vache Serobyan som gick dagens längsta match. Efter tre minuter blev det förlängning som pågick i nästan 4 minuter. Tyvärr förlorade han med minsta möjliga marginal.

Daniel Gervais gick fem matcher ijuniorklassen -62 kg där han blev tvåa. En helt okej insats.

Nybörjaren Yusuf Lakshaev tog silver i sin första tävling efter en vinst och en förlust. Detta bland herrarnas nybörjarklasser.

Ali Mamedov tog brons i tungvikten efter en vinst och två förluster.

Mer nöjd var Dulfi Qader som fickgå upp en viktklas den här gången. Det blev brons i herrarnas -73 kg trots att han var lättast. Två vinster blev det för honom och ganska jämnt även mot vinnaren, Mats Nordin, från hemmaklubben.

Alexander Caldeman tog ett brons i yngsta gruppen pojkar liksom Gengiz Esed i pojkar -15 år.