Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: LRF-jurist besökte PRO Kilafors

Den 15 oktober, dagen till ära hade borden placerats lite annorlunda i Lilltjära bygård, vilket var trevligt. 86 medlemmar samsades i lokalen, som var prydd med röd kärleksört.

Vår eminenta musikkår var förstärkt med Leif Lindström på gitarr, övriga musikanter är Ove Strömberg, Torkel Fäst, Erik Löfstrand och Bertil Åberg. De spelade fina melodier innan det var dags att hälsa alla välkommen.

Hosam Sager, jurist på LRF konsult i Bollnäs inledde med att bena ut de olika turerna kring testamente, arvsordning, arvslott – laglott, enskild egendom, fast egendom och framtidsfullmakt. Framtidsfullmakten regleras i en ny lag som kom till den 1 juli 2017. Hosam Sager var mycket kunnig och förklarade på ett lättsamt, pedagogiskt sätt situationer som kan uppstå i samband med arvsrätten.

På nästa medlemsträff i november är det dragning på stora lotteriet samt ett bak- och matlotteri. I oktober är det också pub-afton på Biografteatern och den 26:e åker 4-klövern till Norrsundet.

Inga kunde hälsa fem nya medlemmar välkomna. Eva Lucchesi presenterade en ny resa: i februari 2020 blir det Byaspex i Alfta. Ulf Torstensson meddelade att det pågår medlemsvärvningskampanj.

Sigrid Bolkéus meddelade att KPR (Kommunala Pensionärs Rådet) har haft två möten i höst och diskuterat Hälsocentralens sommarstängningar. Vidare meddelade Sigrid att nya busstationen skall vara klar 2020 och så slog hon ett slag för Trygghetsdagen.

Så tog sång- och musikgruppen vid. Som vanligt låter det helt fantastiskt när de tar ton. Ändå saknades det några herrar som var på älgjakt. Men tummen upp för sångkören! Tingel – tangel i natt blev min favorit.

Berit-gruppen serverade en fantastiskt god kålsoppa med tillbehör och kaffe med rulltårtsbakelser. Dagen avslutades med lotteridragning.

Birgitta Boström

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel