Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Ljuvlig gitarrkonsert i Trönö nya kyrka

”Tre strängar av kött, tre av silver”, var temat på den gitarrkonsert som besökarna i Trönö nya kyrka fick var med om häromkvällen.

Det var musikern Leif-Åke Wiklund, lärare bland på Faluns musikkonservatorium som bjöd på en strålande konsert. Hela kyrkan fylldes av vacker gitarrmusik skriven av Augustin Barrios (1885-1944), Johann Sebastian Bach (1685-1750) och Johann Kasper Mertz (1806-1856).

Det var onekligen stort att han som ensam gitarrist kunde fylla ett helt kyrkorum som om det var en hel orkester. Han framförde bland annat John Sebastian Bach – Partita nr 1 i h-moll – ett 32 minuter långt stycke (Alleamda-double, Corrente-double, Sarabanda -double och Tempo di Borea-double).

Leif-Åke Wiklund delar sin uppgift som lärare i Falun med att turnera runt om i Europa.

Han avtackades med en påse lokalproducerade produkter.

Den 29 juli anordnas nästa sommarmusik kväll i Trönö nya kyrka. Då kommer pianisten Sara Ek att bjuda på vackra toner på kyrkans suveräna Steinwayflygel.

Text och foto: Jan-Eric Berger

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel