Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Ljusdroppen bjöd på bra badminton

I början av november avgjordes den årliga badminton tävlingen Ljusdroppen i Ljusdal. Tävlingen samlade 115 spelare ifrån olika delar av Sverige som gjorde upp i inte mindre än 240 stycken matcher under helgen.

Hälsingland höll sig framme mycket bra i samtliga klasser och det spelades badminton på mycket hög nivå. I den högsta senior A-klassen var Ljusdal framme med tre spelare i singel-semifinalerna. Den spelare som var starkast och tog hem segern var Kim Linell (Kim även rankad etta i singel i Sverige U17) som vann över Stefan Grahn.

Edvard Hylander blev delad trea efter knapp förlust i en rafflande och stenhård tresetare emot Stefan. Många bra matcher kunde ses även i tidigare poolspel och i kvartsfinaler, där till exempel Noj Wanzelius pressade Kim till en hård tresetare och även Theo Larskog ifrån Kilafors och Elliot Grahn ifrån Ljusdal fanns med i medaljstriden när kvartsfinalerna drog igång.

I damklassen B vann Sofie Jonnson ifrån Kilafors singel, Emelie Wanzelius ifrån Ljusdal blev trea. Sofie vann även damdubbel B tillsammans med klubbkompisen Isa Larsson. Maja Lundin spelade till sig en andra plats i singel U17.

På ungdomssidan var det flera spännande och bra matcher. Robin Larskog Kilafors tog inte mindre är tre guld medaljer, i U13 singel, U13 dubbel och U15 mixed med spelare ifrån Bergsåker respektive Boston (Östersund). Frida Svensk Enånger och Malte Grahn vann mixed i U13, och Frida var även två i damdubbel U15 tillsammans med klubbkompisen Maja Skoglund. I U11 singel var Elis Mill ifrån Ljusdal framme i final och slutade två.

Ytterligare medaljer delades ut till hälsingespelare, Ebbe Mill Ljusdal spelade till sig en brons medalj i herrdubbel B. Elliot Grahn Ljusdal och Isa Larsson Kilafors spelade tills sig en andraplats i mixed dubbel A, Noah Lagerhäll Ljusdal och Emelie Wanzelius spelade till sig en silvermedalj i mixed dubbel B.

Olle Larsson Kilafors vann U17 singel. Elian Åslin, Enånger kom tre i singel i U15. Bästa klubb i årets tävling blev Stockholmsklubben Botkyrka strax för hemmaklubben. Nu laddas det för DM som nästa tävling i Ljusdal som går av stapeln lördagen 16/11 på sporthallen Giganten.

Högklassig badminton väntas även där med tanke på hur långt hälsingarna presterade i Ljusdroppen. Sedan väntar tävlingar i Uppsala, Borlänge, Umeå och Stockholm innan mitten av december. Plus att Team Hälsingland ska försvara serieledningen i division-2, sista helgen i November.

Stefan Grahn/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel