Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Ljusdals trädgårdsförenings trädgårdsresa

En liten bit utanför Falun ligger Kniva trädgård som var första stopp på Ljusdals trädgårdsförenings trädgårdsresa den 6 juli.

Annons

Där togs vi emot av trädgårdsmästare Andreas Graveleij som berättade om sin och makens flytt från Stockholm till Kniva by 2015 och om deras gemensamma passion för trädgård och öppningen av trädgårdsbutiken.

På promenadavstånd från Kniva trädgård ligger Stabergs bergsmansgård och barockträdgården enligt modell från 1700-talet. Där vi kunde ströva bland fruktträd, kryddor och grönsaker innan lunchen på gårdens restaurang, Stabergs krog.

Påfyllda med energi gick resan vidare till Bäsna Trädgård utanför Borlänge. Längs ringlande stigar i den sluttande trädgården överraskades vi av dammar, portaler, troll, hönsgård, dekorationer och alla tänkbara växter. I trädgårdscaféet bjöds eftermiddagsfika.

Bussens lastutrymme var fyllt med inhandlade plantor och växter när vi reste hemåt efter en upplevelserik och trevlig dag.

Text och foto: Maria West Mutiso

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel