Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Ljusdals IP får celebert besök

I samband med ”En annan dags bandymatch” hemma mot Rättvik så kommer Ljusdalstjejen och landslagsspelaren Linnea Larsson på besök till sin hembygd den 29 december för att titta på bandy och signera böcker.

Linna är ju huvudpersonen i Anja Gatus ungdomsbok ”Flippa bollen Linnea!”.

Inför Linnéas besök i Ljusdal så har vi fått en intervju med henne. Hon spelar ju till vardags i Skutskärs damlag i Elitserien. Ett lag som har det gemensamma med LBK att … just det, de toppar sin serie!

Elitserien är väldigt spännande i år, tre lag på samma poäng med ditt Skutskär i ledning tack vare något bättre målskillnad än Västerås och Villa Lidköping. Är du överraskad över att det är så jämnt i tabellen?

– Absolut inte! Kanske låter lite klyschigt men Elitserien på damsidan har aldrig varit tightare än den är i år, men det är väldigt roligt! Varje match är betydelsefull och är man inte på hugget så blir man straffad direkt, precis som det ska vara.

Du är dessutom huvudperson i Anja Gatus ungdomsbok ”Flippa bollen Linnéa!”. Hur har ditt liv sett ut sedan boken kom ut i tryck?

– Någon större förändring kan jag inte påstå att det har blivit, men däremot har jag fått många trevliga meddelanden och samtal efter att boken släppts. Boken har inte bara bidragit till att fler fått kännedom om sporten utan har också bidragit till att fler barn har börjat spela bandy. Senaste responsen jag fick var från en förälder som berättade att hans dotter börjat spela bandy efter att hon läst boken, vilket jag tycker är fantastiskt!

I samband med matchen mot Rättvik som går under namnet ”En annan dags bandymatch” så kommer även LBK:s allra förste landslagsspelare Gunnar Palmér att hyllas för sina insatser i LBK. Du är den Ljusdaling som senast haft landslagströjan på dig på seniornivå. Hur många landskamper har du hunnit spela?

– Det stämmer, men jag har lite dålig koll på hur många matcher det har blivit i landslagströjan. Det senaste VM i Kina var en häftig upplevelse där vi även blev historiska eftersom vi var det första svenska landslag som tog VM-guld på kinesisk mark! I våras spelades även Universaden (”OS för studenter”) som är något av det häftigaste jag varit med inom bandy. Där fanns även Matilda Öhman med i laget och efter en dramatisk final tog vi till slut hem guldet i Krasnojarsk.

Avslutningsvis ett stort lycka till i annandagsderbyt mot Sandviken och stort välkommen till Ljusdals IP 29:e december!

– Tack snälla! Jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka till Ljusdal och IP igen!

Anders Forselius

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel