Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Ljusdals Bandyklubbs supporterprylar betygsatta av känd modeskapare: "Min speciella favorit är mössan med den klassiska tofsen"

Samma dag Nobelfesten genomfördes lyckades Ljusdals Bandyklubb få en kort intervju med Camilla Thulin, modeskaparen som är ständigt aktuell i samband med Nobeldagen den 10:e december.

Camilla Thulin ombads även att betygsätta LBK:s supporterprylar med anledning av att Ljusdals Bandyklubb det gångna veckoslutet skulle spela ett "mössderby" i samband med hemmamötet mot Kalix. En match där publiken uppmanades att bära en LBK-mössa för att supporta hemmalaget.

Camilla för dig som modeskapare, hur stor är Nobelfesten om du jämför den med andra event?

- Jag är ju inte en modeskapare, mer en klädskapare, eftersom vi gör klassiskt mode. Nobel är roligt, för då kan man mäta temperaturen på mod och smak på kvinnorna som exponeras och se den allmänna trenden, vilken brukar vara tydlig. Vi brukar ju ha med några klänningar varje år, detta år är det två stycken. Festen är ju intressant, eftersom det är Sveriges ansikte utåt. Alltid intressant med nivån på divertissemanget, hur barnsligt kontra vuxet det är, om det är barnteater/cirkus eller vuxen underhållning.

Vilka av festdeltagarna håller du alltid ett extra öga på?

- Hela honnörsbordet är intressant, kungligheter och ministrar, de personer vi betalar med skattepengar.

Vilken klänning genom åren är din absoluta favorit?

- Drottning Silvias Nina Ricci klänning från 1993 står sig fortfarande som nummer 1.

Ljusdals Bandyklubb spelar i gul/gröna färger och leder för närvarande Bandyallsvenskan. Tror du att Ljusdals topplacering har påverkat festdeltagarna så att vi kan förvänta oss många klänningar som går i LBK:s färger?

- Jag tror att man kommer att se några smaragdgröna klänningar, vilket ingår i Ljusdals kulör. Tror dessvärre att gult mer eller mindre kommer att lysa med sin frånvaro, för här i Sverige tycker man att det är en somrig färg. Dock ser man gult och grönt mer nu än för några år sedan, vilket är härligt, eftersom det är två naturliga färger, du hittar dem i naturen och i Ljusdal.

Camilla, avslutningsvis, vad tycker du om våra supporterprylar?

- Min speciella favorit är mössan med deN klassiska tofsen! Den är retro rätt, väldigt fin på alla, skulle jag tro. Den svarta Nicholson-mössan är ju också helt rätt med sitt lilla emblem, något för de mer diskreta fansen. Halsduken är ju klassisk, rolig och färgstark, nästan som en engelsk klubbhalsduk. Överlag tycker jag att produkterna är fina och gör det de ska, i synnerhet tofsmössan. Tänk vad fint om hela Ljusdals publik har den på en match!

Anders Forselius

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel